divendres, 30 de juliol del 2010

L'ajuntament de Llívia aprova definitivament la construcció del Centre Termolúdic

Si es compleixen els terminis previstos, el Centre Termolúdic de Llívia serà una realitat la primavera que ve. En l’últim ple municipal, celebrat aquest dijous al vespre, l’ajuntament ha aprovat el projecte definitivament i ha atorgat la llicència municipal. Un cop fet aquest pas, l’inici de les obres és imminent i és que, segons l'alcalde de Llívia, Josep Pous, "a finals d'agost ja es podrien començar a moure terres".

Pel que fa al disseny de l’edifici, els colors de la façana externa encara s’han de definir, i és que l’ajuntament té sobre la taula diverses propostes i vol veure com queden a través d’una simulació fotogràfica. Pel que fa a les cobertes i als materials exteriors, ja els han consensuat gairebé tots amb els promotors.

El centre termolúdic s’ubicarà a l’entrada de Llívia, prop de la carretera que ve de Puigcerdà, i està cridat a rellançar el turisme del municipi que, igual que la majoria de la comarca, està molt lligat a l’esquí. Tindrà una superfície d’uns 600 metres quadrats, amb piscines interiors i exteriors, serà el centre termal més gran de Cerdanya i complementarà els banys de Dorres i de Llo, d’una dimensió molt menor.

A la foto, una imatge virtual del centre

diumenge, 25 de juliol del 2010

Gilabert inaugura el local social de Montellà

Montellà ja disposa d'un local social. Aquest dissabte ha estat inaugurat per part del president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, el delegat del Departament de Governació i Administracions Públiques a l’Alt Pirineu i l’Aran, Josep M. Ardanuy, l’alcalde de Montellà i Martinet, Josep Castells i el president de la Fundació Sant Genís, Pere Vidal. L’edifici s’ha construït en mig any i ha suposat una inversió de 570.000 euros.

Després de la tradicional tallada de cinta (a la foto), Gilabert ha destacat la importància de treballar per desenvolupar equipaments com aquest que garanteixin la qualitat de vida dels veïns. El president de la Diputació de Lleida ha afegit que aquest és un equipament de futur que ha de donar servei a tots els veïns, una idea que també han destacat Castells i Vidal. L’acte d’inauguració ha comptat amb la participació de gairebé tots els veïns de Montellà.

diumenge, 18 de juliol del 2010

El "sí" guanya a Puigcerdà amb un 89,62% i la participació se situa en el 13,48%

Puigcerdà ha celebrat avui el referèndum per a l'autodeterminació de Catalunya, i el "sí" ha guanyat amb un 89,62% dels vots. La participació s'ha situat en el 13,48%.

Dels prop de 7.500 puigcerdanencs que tenien dret a vot han estat 1.002 els que finalment s'han acostat a les urnes. D'aquests, el 89,62% (898 vots) s'han decantat a favor de la independència de Catalunya, mentre que el 5,79% (58 vots) s'hi ha mostrat en contra i el 3,69% (58 vots) ha votat en blanc.

Rosa Maria Puig, coordinadora de la plataforma Puigcerdà Decideix, s'ha mostrat satisfeta amb els resultats, tot i que ha admès que "esperàvem un grau de participació més alt, que se situés entre el 15 i el 20%, tot i que entenem que es tracta d'una localitat gran i els resultats són diferents que als pobles de Cerdanya més petits, on la participació sempre és més alta".

La consulta ha coincidit amb la festa major de Puigcerdà, i per mirar d'incentivar la participació els organitzadors han instal·lat les urnes al peu del campanar, a l'aire lliure i al bell mig de la Vila.

A la imatge, la carpa on s'han fet les votacions (foto: Emili Giménez)

La participació en el referèndum per la independència a Puigcerdà ronda el 9% a les 12 del migdia

A les 12 del migdia la participació en el referèndum per l'autodeterminació de Catalunya que se celebra a Puigcerdà rondava el 9%. La capital cerdana celebra la consulta coincidint amb la festa major, i ha instal·lat les urnes en una carpa a la plaça de Santa Maria per mirar d'atreure el màxim de puigcerdanencs.

En total, tenen dret a vot uns 7.500 vilatans, això inclou els immigrants i la franja d'edat dels setze als divuit anys. La membre de la coordinadora que organitza la consulta a Puigcerdà, Rosa Maria Puigoliver, s'ha mostrat satisfeta de com s'està desenvolupant la jornada, i ha manifestat que "és un gran dia per Puigcerdà".

Coincidint amb aquesta consulta, s'ha desplaçat fins la Vila el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, que ha acompanyat a votar a l'alcalde, Joan Planella. Puigcercós ha donat suport a aquestes consultes populars i ha demanat a Artur Mas que surti de l'armari i digui clarament si està a favor de la independència o no.

El fet que Puigcercós hagi visitat la carpa on es fa la consulta i hagi fet declaracions als mitjans no ha agradat a alguns dels organitzadors de la consulta, que han acusat el líder republicà d'aprofitar l'acte per endur-se el protagonisme.

A la imatge, la mesa instal·lada sota el campanar

divendres, 16 de juliol del 2010

Puigcerdà desencalla la urbanització de l'entorn de l'Hospital Transfronterer

L'ajuntament de Puigcerdà ha aprovat el conveni per urbanitzar l'entorn del futur hospital transfronterer. Finalment, el consistori ha arribat a un acord per desencallar la disputa que mantenia amb els propietaris dels terrenys que envolten l'hospital.

La urbanització de l'entorn inmediat de l'hospital transfronterer de Cerdanya està, finalment, garantida. L'enllumenat, la canalització i la col·locació de les voreres havia d'anar a càrreg dels propietaris dels terrenys, i aquests no estaven disposats a pagar-ho. Aquest fet preocupva l'ajuntament, ja que l'hospital s'ha d'inaugurar l'any que ve, i no estava clar si l'entorn ja estaria urbanitzat. Joan Planella, alcalde de Puigcerdà, explica que, finalment, els propietaris invertiran 3.200.000 euros per portar llum, aigua i urbanitzar l'accés a l'hospital.

Planella també ha dit que continuen treballant per abastir l'hospital amb electricitat francesa, ja que és molt més barata, però que serà complicat d'aconseguir, ja que el nombre de quilovats que necessitaran és massa baix.

A la imatge, l'entorn de l'Hospital