dilluns, 3 de maig del 2010

Puigcerdà analitza la seguretat de la comarca i demana que no es redueixin els efectius policials

L'ajuntament de Puigcerdà ha reunit avui els quatre cossos policials que patrullen a Cerdanya, per analitzar la seguretat de la comarca. L'alcalde de la Vila, Joan Planella, ha aprofitat per reclamar que no es redueixin els efectius de Mossos a la comarca.

La valoració global de la trobada entre Mossos d'Esquadra, Policia Local de Puigcerdà, Guàrdia Civil i Policia Nacional ha estat satisfactòria. Joan Planella ha assegurat que el nivell de seguretat a la comarca és bo, però ha recordat que el desplegament dels Mossos a tot Catalunya ha fet que alguns territoris perdessin efectius. En el cas de Cerdanya, ha posat l'exemple del trànsit. "A l'Alt Urgell tenen totes les dotacions de trànsit, quan a Puigcerdà, abans amb la Guàrdia Civil, en teníem, i ara no en tenim".

En la reunió d'avui, també s'ha acordat que una vintena d'agents de Protecció Civil ajudin de forma voluntària els cossos policials en casos de necessitat. Actuaran bàsicament en temporades de vacances, quan la comarca rep una gran afluència de visitants, i alguns cossos policials no donen l'abast en tasques de seguretat ciutadana o d'ordenació de la circulació.

A la imatge, un moment de la reunió (foto: Emili Giménez-Premsa Puigcerdà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada