divendres, 6 d’agost del 2010

El GAM dedica una jornada a repassar la trajectòria de l’escola rural de Montellà

El Grup d’Amics de Montellà (GAM) ha organitzat per aquest proper dissabte 7 d’agost una jornada dedicada a repassar el passat i el present del CEIP Ridolaina, l’escola rural del poble. Els actes s’emmarquen en la desena edició de la Diada del GAM, la festa d’estiu que organitza cada any l’entitat i on no hi falten exposicions i conferències relacionades amb la cultura i el patrimoni cerdà i pirinenc.

Així doncs, enguany tota la Diada girarà al voltant de l’escola rural de Montellà. Al llarg de tot el dia, una carpa situada a la plaça del Llac acollirà una exposició sobre l’escola, amb documents, fotografies i llibres antics –des dels anys 40 fins l’actualitat-, recuperats de l’escola i d’algunes cases del poble.

A banda, a les sis de la tarda es durà a terme una conferència a càrrec de Rosa Campà, directora de l’escola de Montellà durant 15 anys, actualment ja jubilada. Campà parlarà de la seva trajectòria com a docent, de la seva etapa a l’escola de Montellà, on hi va entrar com a mestra única, així com de la importància de l’escola rural a Catalunya, així com del seu paper en la creació de les ZER, les Zones d’Escoles Rurals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada