dilluns, 13 de setembre del 2010

Llívia diu "sí" a la independència de Catalunya, amb un 16,17% de participació

Llívia s'ha convertit en el novè municipi cerdà que ha celebrat el referèndum per a l'autodeterminació de Catalunya. Ho ha fet aquest passat dissabte 11 de setembre i ha assolit el 16,17% de participació. I és que de les 1.447 persones que tenien dret a vot, han estat 234 les que s'han apropat fins a les urnes.

El “sí” a la independència de Catalunya ha guanyat àmpliament amb un total de 205 vots, el que representa un 87,61% del total. El “no” ha aconseguit 16 paperetes, mentre que hi ha hagut 12 vots en blanc i un vot nul. La valoració per part de l’organització, el Grup de Veïns de Llívia, ha estat bona, tot i que han destacat que esperaven arribar al 20% de participació.

En aquest sentit, han lamentat que el cens oficial no s’acaba d’ajustar a la realitat del poble, ja que hi figuren més veïns dels que realment té Llívia. Un altre element que creuen que ha distorsionat lleugerament el resultat han estat els segons residents empadronats al municipi, ja que alguns han anat a votar -fins i tot han pujat expressament pel referèndum-, però la majoria no ho han fet.

A la imatge, una dona votant a la seu electoral, ubicada als baixos de l'ajuntament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada