divendres, 29 d’abril del 2011

El Consell Comarcal torna a entrar la proposició de llei específica de Cerdanya al Parlament

Per segon cop en menys de dos anys, el Consell Comarcal de Cerdanya ha entrat la proposició de Llei Específica de Cerdanya al Parlament, perquè sigui debatuda al ple. Aquest dijous al matí, el president i el gerent del Consell han entrat la proposició al registre de la cambra catalana amb l’esperança que aquest cop la llei sigui admesa a tràmit. L’últim cop no va superar ni aquest primer pas, ja que el tripartit s’hi va oposar. En aquell moment, Convergència i Unió i el Partit Popular hi van votar a favor, i ara que Convergència està al govern, els responsables comarcals confien que almenys la llei entri a tràmit.

En cas que la llei entrés, es podria debatre al Parlament, però això no vol dir que s’aprovés, ja que el compromís de Convergència no va tant enllà. Aleshores, caldria obrir un torn de negociacions per aconseguir una majoria al Parlament que hi donés suport. El Consell Comarcal ha volgut presentar ara la llei per segon cop, abans que arribin les eleccions municipals, ja que en aquests moments la llei té el suport de tots els alcaldes.

La llei de Cerdanya preveu una unificació de l’administració, per tal d’acabar amb el desgavell actual, amb una comarca dividia en dues províncies i amb cinc ciutats de referència a l’hora de realitzar tràmits administratius. La llei també demana un estatus propi similar al de la Vall d’Aran, que reconegui els trets històrics de Cerdanya.

A la imatge, els polítics cerdans que van baixar al Parlament l'últim cop que es va presentar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada