dimarts, 26 d’abril del 2011

Processons, fires i ballets omplen la Setmana Santa cerdana

La Setmana Santa ha omplert Cerdanya d’activitats per a tots els gustos. Per una banda, algunes localitats han celebrat les tradicionals processons de Setmana Santa. Una d’elles ha estat Martinet, on enguany s’ha realitzat per primer cop. Dijous al vespre, la processó, formada per veïns del municipi, va sortir de l’església de Martinet i va recórrer els carrers del nucli antic, fins arribar a la carretera i a la plaça de Pere Serret. El dia següent, el protagonisme el va prendre Puigcerdà. Divendres al matí, el renovat centre històric de la Vila acollia el viacrucis, amb sortida i arribada a l’església de Sant Domènec. Més tard, a la nit, es va fer la processó del Sant Enterrament, que un cop més va transcórrer pels carrers del nucli antic.

A banda de les processons, aquesta Setmana Santa també ha dut altres activitats a la comarca, en forma de fires. Dissabte, Llívia va acollir el Mercat Artesà de Pasqua. Els carrers del nucli antic de la vila es van omplir de parades amb productes típics de l’època, i també propis de Cerdanya. Tots ells, tant els productes alimentaris com els no alimentaris, eren fets de forma artesanal. Ja fa temps que Llívia acull periòdicament diferents mercats temàtics, que vesteixen els carrers de la vila segons l’època de l’any en que es realitzen.

A banda, i durant els tres dies més forts de Setmana Santa, divendres, dissabte i diumenge, Puigcerdà va acollir una nova edició de la Fira d’Antiquaris i Brocanters. Enguany, el certamen, que sempre se celebra per Setmana Santa, ha arribat a la dinovena edició, i els seus organitzadors s’han mostrat molt satisfets, ja que asseguren que es tracta d’una activitat totalment consolidada. La fira, que va comptar amb una vintena de parades, es va instal•lar al poliesportiu de Puigcerdà. Les activitats de Setmana Santa van cloure dilluns, amb l’Aplec de Talló, i els tradicionals ballets d’aquesta localitat bellverenca.

A la imatge, la processó de Puigcerdà (foto: Emili Giménez)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada