diumenge, 30 d’agost del 2009

Una plantada d'arbres contra el nou POUM d'Alp aplega prop de 100 persones a La Molina

Un centenar de persones van participar ahir a la tarda en la plantada d’arbres reivindicativa que es va fer a La Molina. Els seus organitzadors, la Plataforma Salvem La Molina, van voler protestar així contra l’augment de la construcció que creuen que hi haurà en els pròxims anys, un cop s’aprovi el nou Pla urbanístic d’Alp.

Sota el lema “retornem hectàrees de bosc al bosc”, la Plataforma Salvem la Molina va dur a terme la plantada simbòlica d’una vintena d’arbres. És la segona activitat que organitza l’associació en contra del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d’Alp, i el seu vocal, Marçal Rocías, en va fer una bona valoració: "hem aconseguit que hi vinguessin des de nens fins a gent gran, des de persones que viuen aqui tot l'any fins a estiuejants". Rocías va afegir que "tirar endavant iniciatives com aquesta és complicat, i la resposta que hem tingut avui ens encoratja".

Els integrants de la plataforma consideren que el nou pla urbanístic que prepara l’ajuntament d’Alp preveu un augment desmesurat de la construcció a La Molina. Des del consistori, però, el seu alcalde, Cosme Ruaix, assegura que no s’augmentarà el sòl urbanitzable, sinó que es concentrarà en punts propers a carrers i carreteres. A canvi, afegeix, 250 hectàrees que fins ara eren urbanitzables, passaran a ser bosc.

A la imatge, el moment en què es va llegir el manifest en contra del POUM

1 comentari:

  1. Hola sóc en Llorenç Leygue de i-cerdanya.info i m agradaria posar-ne en contacte amb tu per veure si podem col·laborar. No tinc el teu mail però em pots escriure mitjà la meva pàgina web www.i-cerdanya.info.
    Gràcies fins aviat

    ResponElimina