diumenge, 18 de juliol del 2010

El "sí" guanya a Puigcerdà amb un 89,62% i la participació se situa en el 13,48%

Puigcerdà ha celebrat avui el referèndum per a l'autodeterminació de Catalunya, i el "sí" ha guanyat amb un 89,62% dels vots. La participació s'ha situat en el 13,48%.

Dels prop de 7.500 puigcerdanencs que tenien dret a vot han estat 1.002 els que finalment s'han acostat a les urnes. D'aquests, el 89,62% (898 vots) s'han decantat a favor de la independència de Catalunya, mentre que el 5,79% (58 vots) s'hi ha mostrat en contra i el 3,69% (58 vots) ha votat en blanc.

Rosa Maria Puig, coordinadora de la plataforma Puigcerdà Decideix, s'ha mostrat satisfeta amb els resultats, tot i que ha admès que "esperàvem un grau de participació més alt, que se situés entre el 15 i el 20%, tot i que entenem que es tracta d'una localitat gran i els resultats són diferents que als pobles de Cerdanya més petits, on la participació sempre és més alta".

La consulta ha coincidit amb la festa major de Puigcerdà, i per mirar d'incentivar la participació els organitzadors han instal·lat les urnes al peu del campanar, a l'aire lliure i al bell mig de la Vila.

A la imatge, la carpa on s'han fet les votacions (foto: Emili Giménez)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada