diumenge, 18 de juliol del 2010

La participació en el referèndum per la independència a Puigcerdà ronda el 9% a les 12 del migdia

A les 12 del migdia la participació en el referèndum per l'autodeterminació de Catalunya que se celebra a Puigcerdà rondava el 9%. La capital cerdana celebra la consulta coincidint amb la festa major, i ha instal·lat les urnes en una carpa a la plaça de Santa Maria per mirar d'atreure el màxim de puigcerdanencs.

En total, tenen dret a vot uns 7.500 vilatans, això inclou els immigrants i la franja d'edat dels setze als divuit anys. La membre de la coordinadora que organitza la consulta a Puigcerdà, Rosa Maria Puigoliver, s'ha mostrat satisfeta de com s'està desenvolupant la jornada, i ha manifestat que "és un gran dia per Puigcerdà".

Coincidint amb aquesta consulta, s'ha desplaçat fins la Vila el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, que ha acompanyat a votar a l'alcalde, Joan Planella. Puigcercós ha donat suport a aquestes consultes populars i ha demanat a Artur Mas que surti de l'armari i digui clarament si està a favor de la independència o no.

El fet que Puigcercós hagi visitat la carpa on es fa la consulta i hagi fet declaracions als mitjans no ha agradat a alguns dels organitzadors de la consulta, que han acusat el líder republicà d'aprofitar l'acte per endur-se el protagonisme.

A la imatge, la mesa instal·lada sota el campanar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada