dimarts, 5 de març del 2013

El Consell destinarà bona part del PUOSC dels propers anys a millorar camins comarcals


La majoria de diners que rebi el Consell Comarcal de Cerdanya a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat dels anys 2013 a 2016 es destinaran a la millora de camins intercomarcals. Així ho ha donat a conèixer l’equip de govern durant el ple ordinari celebrat aquest dilluns a la nit. El Consell encara no sap de quants diners disposarà, però ja ha definit que els destinarà a millora de camins d’interès supramunicipal i a millorar la gestió d'aigues blanques en les depuradores que gestiona des de fa pocs mesos. Un dels camins on es vol incidir més és en el de Sant Jaume, ja que a banda d'unir diferents municipis és un element turístic de primer nivell. 

Des de l’oposició, el grup d’Endavant Cerdanya ha criticat que no s’hagi informat abans a la resta de grups de totes aquestes actuacions que es volen dur a terme. També ha lamentat que no es concretin més les obres que es faran. En aquest sentit, des de l’equip de govern han assegurat que aniran determinant cada any quina quantitat destina a cada obra i en quins trams de camí s’actua, ja que a dia d'avui és impossible definir específicament quines actuacions es faran l'any 2015 o 2016, per exemple. 

Mocions a favor dels ajuntaments
El ple d'aquest dilluns també ha servit per aprovar diferents mocions de suport a l’autonomia i a les finances locals. Una d'aquestes mocions va en contra de l’Avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, promogut pel govern espanyol. El Consell condiera que aquest text suposa un greu atac a l’autonomia dels ajuntaments. Una altra de les mocions aprovades ha estat  a favor de la liquiditat dels ajuntaments i dels Consells Comarcals. Finalment, el ple tambéha aprovat una moció a favor de la declaració de Sobirarnia del poble de Catalunya per exercir el dret a decidir, que va tirar endavant fa uns dies el Parlament. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada