dimarts, 19 de març del 2013

La Guingueta d'Ix inaugura la nova mediateca, ubicada a l'Espai d'Art Contemporani Puigmartí


La Guingueta d’Ix ha guanyat un nou equipament cultural. Des de fa uns dies, l’Espai d’Art Contemporani Puigmartí acull també una biblioteca-mediateca, oberta al públic. Tot i que ja estava en funcionament, aquest dilluns a la tarda s’ha fet la inauguració oficial, aprofitant la presència, entre d’altres, del president de la regió Llenguadoc Rosselló i senador a París, Christian Bourquin. En el seu discurs públic, Bourquin ha destacat la necessitat que el govern inverteixi en equipaments a tot el territori, independentment de si hi ha molta o poca població.

El pintor Josep Puigmartí ha vist amb bons ulls la reconversió del seu centre d’art, ja que considera que la mediateca animarà a la gent a entrar-hi i a conèixer la seva obra. Per la seva banda, l'alcalde, Jean-Jacques Fortuny, s'ha mostrat molt satisfets perquè la Guingueta guanya un equipament que fins ara no tenia. "La gent ho demanava i és una bona cosa perquè ara podran venir aquí a llegir o a buscar llibres, escoltar música, llegir el diari... serà un espai que donarà vida al poble", ha assegurat. 

Per tal d’equipar aquesta mediateca, l’ajuntament de la Guingueta d’Ix ha rebut el suport del Consell General dels Pirineus Orientals, que a banda de donar-los una subvenció els ha cedit llibres i material. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada