dimecres, 19 de juny del 2013

França postposa les obres a la carretera neutral per "inclemències meteorològiques"

Les autoritats franceses han decidit postposar les obres de repavimentació que volien fer des d'aquest dimecres a la carretera neutral de Llívia, entre la Juncassa i l'encreuament amb l'E-9. L'aparició d'uns cartells anunciant aquests treballs va fer encendre els ànims als lliviencs, que van veure com la part francesa pretenia tallar de forma unilateral el pas per la carretera neutral i, d'aquesta manera, barrar-los l'únic nexe que tenen amb el territori espanyol. Això va fer que alguns veïns anessin a fer pintades en contra d'aquestes obres i a fer caure els cartells que les anunciaven.

Des de l'ajuntament, mentrestant, havien demanat al Consell General del Llenguadoc-Rosselló que fes les obres, però donant pas alternatiu, i no tallant del tot la carretera. Finalment, aquest dimecres al matí, que és quan s'havia de dur a terme el tall definitiu, les màquines no han aparegut. 

La versió que ha donat el Consell General a l'ajuntament de Llívia és que les obres han quedat postposades degut a les inclemències meteorològiques, i que quan es decideixi reprendre-les, s'avisarà al consistori amb una setmana d'antel·lació. Alguns representants de l'ajuntament, però, creuen que el rebombori i la tensió que s'ha creat a nivell veïnal, poden haver empès a la part francesa a postposar les obres sense data.

A la imatge, la carretera neutral aquest dimecres al matí. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada