dijous, 20 de juny del 2013

L'alcaldessa de Llívia torna de la reunió amb l'ambaixador de límits amb poques esperances

L'ajuntament de Llívia no confia gaire amb les accions que pugui dur a terme l'ambaixador espanyol a la Comissió de Límits, en l'afer de la rotonda que França vol fer a la carretera neutral. L'alcaldessa, Sílvia Orriols, es va desplaçar a Madrid aquest dimecres per tal de reunir-s'hi, però les expectatives no són massa bones.

Fa unes setmanes, l'ambaixador ja havia comunicat al seu homòleg francès que no hi havia cap impediment legal perquè fessin la rotonda a l'enllaç de la carretera neutral amb l'E9. L'ajuntament de Llívia, que s'hi oposa totalment, va demanar de reunir-se amb el diplomàtic per mirar de fer-li entendre la situació i aprofitar per entregar-li les més de 1.600 signatures i les mocions de molts ajuntaments de la comarca en contra de l'obra. La impressió que se'n va endur l'alcaldessa, però, va ser que "l'ambaixador ja dóna la qüestió per perduda i que com a molt traslladarà les signatures recollides al seu homòleg francès i poca cosa més":

A banda, Orriols va aprofitar la visita a Madrid per reunir-se amb diputats i senadors catalans, i mirar que ells facin alguna gestió perquè els rebi el Ministeri d'Afers Exteriors. Llívia s'oposa fermament a la construcció d'aquesta rotonda ja que afectaria la preferència de pas que té reconeguda històricament sobre aquesta carretera. A més, assegura que darrere de tot plegat hi ha la intenció de millorar l'accés a una gran superfície comercial que es vol fer a la zona. 

A la imatge, l'ajuntament de Llívia amb la pancarta en contra de la rotonda. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada