dimarts, 17 de setembre del 2013

L'AMPA de Prullans inicia una campanya de micro-mecenatge per salvar el menjador escolar

L'Associació de Mares i Pares de l'escola El Puig de Prullans han iniciat una campanya de micro-mecenatge, per tal de salvar el menjador escolar del centre. Enguany, el servei de menjador escolar s'ha hagut de reestructurar a nivell comarcal, ja que fins ara les escoles rurals s'aprofitaven del fet que l'institut de Puigcerdà també tenia menjador, i per tant les empreses que oferien el servei podien arreglar un preu a les escoles petites gràcies al gran volum de l'institut. Aquest any, però, el centre de secundària ha prescindit del servei de menjador, i això de retruc ha afectat a les escoles rurals, que temen que el preu se'ls dispari dels 5 o 6 euros aproximadament fins als 20 euros per alumne i dia. 

És per això que els pares han iniciat una campanya a les xarxes socials que preveu recaptar diners per cobrir la diferència de preu entre el que pagaven fins ara i el que pagaran a partir d'aquest any. Tothom qui hi col·labori rebrà vals de descompte en els diferents establiments del poble, des de l'hotel i l'spa fins al forn o la formatgeria. Tal com ha explicat el president de l'AMPA, David Isern, "no volem que el menjar ens surti gratis, ni molt  menys. L´únic que volem és aconseguir prou diners com per compensar aquesta pujada, i de fet si sobressin fons es guardarien per l'any que ve". 

Des de l'AMPA remarquen la necessitat que es mantingui el menjador escolar a un preu raonable, ja que sinó els pares optaran per dur els nens a l'escola de Bellver, on no tenen aquest problema, ja que no és un centre rural. Si això passa, asseguren que serà el final de l'escola de Prullans. La resta d'escoles rurals de la comarca i els seus respectius ajuntaments, per la seva banda, estudien ara quines mesures prenen per solucionar aquest problema.

A la imatge, l'escola de Prullans aquest dimarts al matí. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada