dijous, 12 de setembre del 2013

Mig miler de cerdans a la Via Catalana

Prop de mig miler de cerdans es van desplaçar aquest dimecres a la cadena humana organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Una gran part ho va fer amb algun dels 7 autocars organitzats per la delegació comarcal de l'ANC, que va posar vehicles cap a trams de Coma-ruga, al Baix Penedès, i Camarles, al Baix Ebre. Altres cerdans, per la seva banda, hi van arribar amb el seu vehicle particular.

La majoria d'autocars van sortir des de Puigcerdà. Bolvir, però, també en va organitzar un, que a les 9 del matí va sortir en direcció al Vendrell. Una cinquantena de veïns i veïnes del poble de totes les edats no es van voler perdre aquest moment històric. El seu alcalde, Bartomeu Baqué, es mostrava satisfet del desenvolupament de la jornada i del fet que un poble tant petit com Bolvir hagués aconseguit omplir un autocar.

Entre els cerdans desplaçats a la cadena humana s'hi van poder veure cares força conegudes de la política i la societat cerdana. Des de l'ANC-Cerdanya, la seva portaveu, Olga Vinyeta, assegurava que tot plegat havia estat un èxit i que era "el primer cop que es mobilitzava tanta gent de la comarca per un acte independentista". 

A la imatge, un grup de cerdans a la Via Catalana al seu pas per Coma-ruga. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada