dimarts, 30 d’octubre del 2012

La Unió Europea veu en l'hospital transfronterer de Cerdanya un model a seguir

L’hospital transfronterer de Cerdanya servirà de model de cooperació entre estats per a la Unió Europea. Així ho han assegurat un grup d’eurodiputats que aquest dilluns i dimarts han visitat Cerdanya per conèixer el projecte. La delegació de la Comissió de Desenvolupament Regional, formada per 7 eurodiputats, ha visitat les instal·lacions de l’hospital transfronterer i s’ha reunit al Museu Cerdà amb representants del territori.

La principal conclusió que han extret de la seva visita ha estat que, tot i les dificultats jurídiques que comporta un projecte com aquest, l'hospital de Cerdanya serà un bon model per a la resta de països de la unió. Així doncs, el president de la delegació, l'eurodiputat rumanès del Partit Popular, Iosif Matula, ha assegurat que "penso que serà complicat, però és un model per a totes les regions transfrontereres d’Europa. Jo vull tornar el proper estiu per inaugurar l’hospital i per veure la probelmàtica i la complexitat que comporta”.

Per la seva banda, l'eurodiputada espanyola del Partit Socalista, Maria Irigoyen, ha assegurat que "el que demanarem al Parlament Europeu és que projectes com aquests es puguin fer amb més celeritat i menys entrebancs". Els eurodiputats també traslladaran al Parlament la demanda del territori perquè l’hospital transfronterer es pugui abastir amb energia francesa, ja que seria més barat.

A banda d’aquesta trobada al voltant de l’hospital, dilluns també es van abordar altres qüestions en matèria de cooperació transfronterera. Així doncs, els alcaldes de Puigcerdà i la Guingueta d'Ix, juntament amb una delegació del Govern d'Andorra i els mateixos eurodiputats van debatre al voltant de possibles col·laboracions transfrontereres futures en àmbits com l'educació o el turisme.

A la imatge, un moment de la reunió al Museu Cerdà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada