divendres, 26 d’octubre del 2012

Puigcerdà guanyarà un tren semidirecte els caps de setmana i festius d'hivern

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha decidit allargar el tren blanc fins a Puigcerdà. Aquest servei ferroviari es va posar en marxa fa dos hiverns, per tal de facilitar l’arribada d’esquiadors des de Barcelona i l’Àrea Metropolitana fins a La Molina durant els caps de setmana i festius. Aquest tercer any, el servei no tant sòls es manté, sinó que s’ha allargat fins a la capital cerdana i això permetrà a Puigcerdà disposar d'un tren semidirecte també els caps de setmana.

A banda, el tren també servirà per facilitar el trasllat d’estudiants universitaris de Cerdanya que diumenge tornen a baixar cap a Barcelona. El tren circularà entre el 6 de desembre i l’1 d’abril. A més, a partir de gener ja es beneficiarà dels vagons més còmodes, que s'aniran incorporant a la línea poc a poc. Aquests nous combois disposaran de seients més còmodes, portaesquís i portabicicletes, entre d'altres.
 
El servei sortirà els caps de setmana i festius a les 6.13 h des de Plaça Catalunya, arribarà a La Molina a les 8.35 h i a Puigcerdà a les 8.53 h. La tornada serà a les 17.40 h de Puigcerdà, passarà per La Molina a les 17.55 h i arribarà a Plaça Catalunya a les 20.29 h. El servei tindrà un cost de 221.000 euros, que finançarà la Generalitat.

A la imatge, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i el Director General de Territori i Mobilitat, Ricard Font, firmant el contracte ahir dijous a Barcelona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada