dijous, 6 de desembre del 2012

Les tres estacions d'esquí nòrdic de Cerdanya poden obrir parcialment pel pont

Les nevades de les últimes hores han beneficiat força a les estacions d'esquí nòrdic de la Baixa Cerdanya, especialment a Guils-Fontanera, on s'hi han acumulat fins a 20 centímetres de neu pols. Això ha permès a aquesta estació obrir les seves instal·lacions al públic durant aquest pont de la Puríssima i començar la temporada d'una forma inmillorable. Així doncs, de moment, l'estació disposa de 15 quilòmetres esquiables i els circuits per a raquetes completament oberts.

Pel que fa a Lles i Aransa, la nevada de les últimes hores també les ha beneficiat, però no han obtingut els gruixos necessaris per poder obrir en condicions òptimes i, per tant, per poder cobrar forfet. Tot i això, totes dues han volgut aprofitar a gran afluència de visitants prevista durant el pont i han habilitat els circuits per a raquetes i han obert les estacions per a ús turístic. D'aquesta manera, tothom qui ho vol pot fer servir les instal·lacions. Tot i que no es cobra forfet, això pot beneficiar els restaurants i els lloguers d'esquís.

Totes tres estacions estan força satisfetes d'haver pogut iniciar la temporada pel pont de la Puríssima, ja que arrosseguen dos anys molt dolents, en que pràcticament no van poder obrir. Un tercer any així, admeten, podria ser gairebé impossible de superar, de manera que el fet de poder obrir ja ha estat una important vàlvula d'oxigen. 

A la imatge, l'estació de Guils-Fontanera aquest dijous al matí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada