dimarts, 11 de desembre del 2012

Puigcerdà aprova el pressupost del 2013


L'Ajuntament de Puigcerdà ha aprovat al ple d'aquet dilluns al vespre el pressupost de l'any 2013. És de poc més de nou milions d'euros i preveu un increment de les despeses per a inversions i polítiques públiques en àrees com joventut, gent gran, promoció turística o cultura. L'ajuntament ha pogut incrementar aquestes dues partides gràcies al fet que ja no haurà de destinar tants diners com en el pressupost anterior a amortitzar préstecs.

El pressupost també preveu una partida per continuar fent actuacions en carrers i vies públiques, obrir la primera sala permament del Museu Cerdà i per construir la nova oficina de turisme, que s’ubicarà als peus del campanar, on actualment s’hi està fent una actuació arqueològica que quedarà integrada amb la oficina.

D'altra banda, es guardarà una partida per si l’ascensor que comunica la plaça de l’ajuntament amb el Raval de les monges s’espatlla definitivament i cal canviar-lo. Pel que fa als impostos, l’ajuntament congelarà tots els que depenen d’ell directament i només actualitzarà l’IPC d’aigua i escombraries. En matèria de personal, l’ajuntament no substituirà les persones que es jubilin i, per tant, aconseguirà un estalvi en aquesta partida.

El grup d’Endavant Cerdanya, a l’oposició, s’ha abstingut en la votació del pressupost del 2013. La portaveu del grup, Lourdes Porta, no s’ha mostrat contraria, en grans línies, al text, però ha destacat que hi ha coses que no entén. Precisament una d’elles és la qüestió del personal de l’ajuntament. Assegura que, tot i que segons l’equip de govern es reduirà, ells diuen que la documentació que han rebut diu el contrari. Porta també ha criticat algunes partides concretes, com ara la de despeses del Museu Cerdà, ja que considera que gastar 24.000 euros l’any en llum i gas és excessiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada