dijous, 13 de desembre del 2012

L'hosteleria i el turisme, els sectors que millor aguanten segons la Cambra de Comerç


La Cambra de Comerç de Girona ha presentat aquest dimecres al vespre a Puigcerdà l'anàlisi de la conjuntura econòmica de Cerdanya corresponent al primer semestre de 2012. En termes generals, Cerdanya segueix els mateixos patrons que el conjunt de les comarques gironines. Així doncs, els afiliats a la seguretat social, tant contractats com autònoms, han disminuït respecte del 2011, tot i que una mica menys que en el conjunt de la demarcació. Per sectors, els que més bé aguanten a Cerdanya són l'hostaleria i el turisme. Cerdanya és, a més, una de les comarques de la demarcació de Girona on el sector de la construcció ha aguantat més bé, fins ara, el cop de la crisi.

L’anàlisi també indica que el darrer any la població de Cerdanya ha augmentat i ja supera les 18.000 persones, tot i que el nombre d’estrangers ha disminuit. L’estudi s’ha donat a conèixer als responsables econòmics i polítics de la comarca en un acte que ha comptat amb la presència del mateix president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé. 

Informació sobre les novetats fiscals
Abans de presentar aquest informe, la Cambra de Comerç ha ofert una xerrada sobre les darreres novetats fiscals. Una de les qüestions que ha sorgit i que preocupa, no tant als empresaris, però si a alguns veïns de Cerdanya és la nova normativa contra el frau fiscal engegada pel govern espanyol. Aquesta obliga a declarar tots els béns patrimonials i econòmics que els ciutadans espanyols tenen a l’estranger. Això afectarà a molts catalans que tenen la segona residència a l’Alta Cerdanya, però també a molts cerdans amb nacionalitat espanyola que viuen a l’Alta Cerdanya. Aquells que facin la declaració de la renda a França no tindran problemes, però els que la facin a Espanya, a partir d’ara hauran d’incloure els seus inmobles a l’Alta Cerdanya. 

A la imatge, la presentació d'aquest dimecres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada