dijous, 7 de febrer del 2013

Gruixos de fins a 50 centímetres de neu nova i dues línies de transport escolar alterades


La nevada de les darreres hores a Cerdanya ha deixat gruixos de fins a mig metre de neu nova a la vessant nord de la vall. Això ha beneficiat força les estacions d’esquí i totes elles han augmentat significativament el gruix de neu. En el cas de La Molina la nevada, que ha acumulat gruixos d'uns 30 centímetres, ha estat molt ben rebuda, ja que d’aquí deu dies s’hi han de disputar els Campionats del Món d’Esquí Alpí per a Discapacitats.

A Lles, mentrestant, han passat de gruixos de 120 a gruixos de fins a 180 centímetres de neu. On no han estat tant contents ha estat a Guils, on han hagut de tancar pel vent, i a Portè-Pimorent, on el temporal de neu i vent ha fet impossible obrir. De fet, la nevada ha generat alguns problemes de trànsit i on més s’han notat ha estat a la vall del Querol. De fet, tant el túnel com el coll de Pimorent es troben tancats, ja que és impossible circular entre Ax les Termes i l’Hospitalet, així com per accedir al Pas de la Casa. Igualment, per creuar el coll de la Perxa són necessaris equipaments especials. 

A la Baixa Cerdanya, també ha calgut circular amb equipaments especials per creuar la collada de Toses. A primera hora, la circulació per carrers i carreteres de la comarca ha estat complicada, però a mig matí la situació ja s’ha normalitzat força. Tot i això, ha calgut suspendre la línia de transport escolar que comunica Lles i Martinet amb la Seu d’Urgell, i la que baixa de Meranges cap a Puigcerdà, en aquest darrer cas per petició expressa dels pares.

Sense transport escolar a l'Alta Cerdanya
Com a conseqüència de la neu, el Prefecte de Perpinyà ha ordenat suspendre el transport escolar de demà divendres a l'Alta Cerdanya i el Capcir. 

A la imatge, un quad de l'ajuntament de Puigcerdà treient neu aquest matí (foto: Emili Giménez).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada