divendres, 8 de febrer del 2013

La neu obliga a aplaçar el carnaval de Puigcerdà

La nevada caiguda aquest divendres a Cerdanya ha obligat a aplaçar fins dimecres que ve els actes de celebració del carnaval a Puigcerdà. Dijous al vespre ja es va confirmar que la tradicional rua infantil pels carrers de la Vila no es duria a terme degut a la nevada caiguda ja dijous, i davant la previsió que divendres seguís nevant. Finalment, això ha estat així i aquest matí Puigcerdà i Cerdanya s’han llevat amb una nova nevada. 

A la Baixa Cerdanya, les carreteres principals s’han mantingut força netes, i únicament hi ha hagut algun problema en carreteres secundàries i en els punts més alts, com la collada de Toses o la carretera entre La Molina i Castellar de n’Hug. Pel que fa al transport escolar, aquest ha funcionat amb total normalitat a la part sud de la comarca. A l’Alta Cerdanya i al Capcir, mentrestant, aquest dijous el Prefecte de Perpinyà ja va anunciar que divendres no hi hauria transport escolar. Així doncs, aquest divendres al matí les línies escolars no han funcionat i molts alumnes no han pogut arribar a classe. 

D’altra banda, aquest divendres també ha estat obligatori circular amb equipaments especials per creuar el coll de la Perxa i per accedir al Túnel de Pimorent. El coll de Pimorent i l’accés a Andorra a través de la duana de Porta i el Pas de la Casa, mentrestant, han continuat tallats. A l’Alta Cerdanya, de fet, les nevades de les darreres hores han acumulat els gruixos més importants dels últims 10 anys anys, amb 70 centímetres al poble de Portè i 80 a Font Romeu o Bolquera. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada