dilluns, 18 de febrer del 2013

La majoria d'alcaldes de Cerdanya perdrien el sou si tira endavant la reforma d'administracions locals


La reforma de l’administració local que ha començat a tramitar el govern espanyol es veu amb recel a Cerdanya. Entre d’altres mesures, el projecte preveu alguns punts que afectarien de ple la majoria d’ajuntaments de la comarca. Un dels més rellevants és el que estableix que els alcaldes dels municipis de menys de 1.000 habitants no podran cobrar cap sou i, si això es tirés endavant, afectaria a tots els municipis de Cerdanya excepte Puigcerdà, Bellver, Alp i Llívia, ja que són els únics que superen aquesta xifra.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal i alcalde d'Alp, Ramon Moliner, ha destacat que, "cada cop es posa més difícil el fet que algú pugui dedicar una part de la seva vida a la vida pública", ja que si això tira endavant i els alcaldes de municipis petits no poden cobrar "al final, i amb tots els respectes, només podran participar de la política local els jubilats i els milionaris", ja que seran els únics que podran dedicar temps a fer d'alcalde sense haver de compaginar-ho amb una altra feina. 

Des d’Endavant Cerdanya, el principal partit de l’oposició al Consell Comarcal, la mesura tampoc es veu bé, tot i que remarquen que a dia d’avui pràcticament ja no cobren cap sou. En aquest sentit, el president de la formació i alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué ha destacat que, "a Endavant Cerdanya, la majoria d'alcaldes ja no cobrem i per tant no ens afectaria". Tot i això, Baqué ha titllat la mesura de "canallada" i ha destacat que la sol·lució és "marxar d'Espanya quan abans millor". 

El fet que la majoria de regidors no puguin cobrar pràcticament no afectarà a Cerdanya, ja que la gran majoria ja no perceben cap sou fix en l’actualitat. De moment, però, tot plegat es encara un projecte i des de la Generalitat ja s’ha advertit que envaiex competències del Govern català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada