dimarts, 26 de març del 2013

Els nous trens, amb vagons més còmodes, arribaran a Cerdanya a finals d'abril

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat que els primers vagons renovats arribaran a la línia de Barcelona a Puigcerdà i la Tor de Querol a finals del mes d’abril. Es tracta d'unitats remodelades que milloren la comoditat dels seients i tenen espais específics per transportar esquís o bicicletes. El secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, i el president de Renfe, Julio Gómez-Pomar, juntament amb l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i el president del Consell Comarcal de Cerdanya, Ramon Moliner, han visitat fa pocs dies els tallers que RENFE té a Vilanova i la Geltrú, que és on s’està duent a terme la remodelació de les unitats.

Els treballs formen part del programa de remodelació que va impulsar el Departament de Territori i Sostenibilitat l’any 2011 i que preveu reformar catorze trens de la línia R3 per dotar-los d’un major nivell de confort. Tot plegat tindrà un cost de 3,2 milions d’euros. De moment, a finals d’abril entrarà en funcionament el primer comboi, i es preveu que els 13 restants es vagin incorporant progressivament, un cada més aproximadament.

Els trens, que disposaran de 190 seients cadascun, corresponen als combois de la sèrie 447, que es renoven integrament en el seu interior amb un disseny més modern i amb la substitució dels seients per uns de més confortables. S’han creat, a més, un total de 4 zones per la ubicació de bicicletes i esquís de manera combinada, amb armaris dissenyats específicament per aquest ús, que permeten la correcta sujecció d’aquests elements.


A la imatge, un d'aquests nous vagons (foto: Ajuntament de Puigcerdà)

1 comentari: