dimecres, 12 de juny del 2013

Llívia se sent abandonada per la diplomàcia espanyola en l'afer de la rotonda

L'ajuntament de Llívia s'ha mostrat decebut amb el poc suport que li ha donat l'Estat espanyol en l'afer de la rotonda que França vol construir a la carretera neutral. El consistori va dur la qüestió a la Comissió de Límits hispano-francesa, confiant que l'ambaixador els donaria suport i s'oposaria a la construcció d'aquest nus que la part francesa vol fer al municipi d'Ur, afectant de ple la carretera neutra que uneix Llívia amb Puigcerdà. Això, però, no ha estat així, ja que l'ambaixador espanyol ha notificat al seu homòleg francès que no tenen cap impediment legal per tirar endavant les obres, però que caldria negociar amb Llívia. Per França, però, això ha estat el vist-i-plau definitiu de la part espanyola i ja ha anunciat que començarà les obres a la tardor.

Per tot plegat, la setmana que ve, l'alcaldessa de Llívia, Sílvia Orriols, es reunirà amb l'ambaixador espanyol a la Comissió de Límits, per intentar que la part diplomàtica segueixi pressionant. A més, aprofitarà per lliurar-li les més de 1.600 signatures que s'han recollit aquests mesos en contra de la rotonda, així com les mocions aprovades a la majoria d'ajuntaments de la comarca i al Consell Comarcal. En cas que això no fructifiqui, des de l'ajuntament asseguren que seguiran fent mobilitzacions, i no descarten fer talls de carretera i accions similars, per tal d'incomodar a l'Estat francès. 

L'equip de govern i la gran majoria de veïns de Llívia s'oposen a la construcció d'aquesta rotonda, perquè consideren que vulnera un dels drets fonamentals del Tractat dels Pirineus: la lliure circulació dels lliviencs per la carretera neutra. A banda, el projecte tampoc es veu bé, bàsicament perquè consideren que està pensat per afavorir l'accés a una futura gran superfície comercial que es vol construir a la zona. 

1 comentari:

  1. I això de la futura gran superfície comercial? No ho sabia! Què se'n sap? A quina zona ho volen fer? Què ho volen posar? Teni més informació? Gràcies

    ResponElimina