dimarts, 11 de juny del 2013

Puigcerdà vol que se simplifiquin els tràmits per obtenir la gratuïtat del Túnel del Cadí

L'ajuntament de Puigcerdà vol que se simplifiquin els tràmits que cal seguir per obtenir la gratuïtat del Túnel del Cadí. En el ple d'aquest passat dilluns al vespre, es va aprovar per unanimitat una moció on es reclama un canvi en el procés que han de seguir els residents a Cerdanya, l'Alt Urgell i el Berguedà, a l'hora de demostrar la seva residència real en aquestes comarques, i per tant obtenir el descompte del 100% en el preu del peatge. 

L'any passat, es van incloure una gran quantitat de nous requisits, i això dificulta molt el tràmit, ja que cal aportar una gran quantitat de documents. Tot plegat, assegura la moció, suposa un important esforç tant per l'administrat com per l'administració, que ha d'invertir personal i temps per recopilar totes aquestes dades i extendre el certificat conforme una persona és realment resident. En aquest sentit, el text també demana que en comptes de renovar-se any a any, es pugui fer cada tres anys. 

L'ajuntament també vol que els usuaris que gaudeixen d'aquesta gratuïtat siguin avisats amb antelació quan l'hagin de renovar. Això ja s'havia fet fa temps, però ara s'ha deixat de fer. La de Puigcerdà no és la primera moció que s'aprova en aquest sentit en les comarques d'influència del túnel, però sí que és la primera de Cerdanya. Ara, doncs, la faran extensiva a la resta de consistoris cerdans i al Consell Comarcal. 

A la imatge, el ple d'aquest dilluns a Puigcerdà. 

3 comentaris:

  1. sobretot perque cada any demanen més coses i no avisen fins que no et presentes al Consell Comarcal i s'amparan en el fet que està penjat a la plana web....i sempre, repeteixo, sempre, tens que tornar un altre vegada per aportar alló nou que s'acaven d'inventar ....

    ResponElimina
  2. No encuentro bien algunas cosas de la moción, simplificar la documentación es facilitar el fraude, todos los que tienen segunda residencia tenían la gratuidad y eso no es correcto, venir por placer no es lo mismo que tener q pasar el túnel por obligación, si quieren venir q paguen, ya esta bien de masificar nuestra estimada tierra. Lo de que te avisen esta bien y lo de los tres años también

    ResponElimina
  3. a los de ciu no les importa un carajo que la cerdanya se degrade dando facilidades a los de can fanga, que luego comen d bocadillo y compran en el Champi....se ha de promocionar ll turismo de calidad al q no les importe pagar el tuner y que no hagan trampas para les salga gratis. Yo pondría un suplemento al túnel q repercutiera directamente para q nuestra cerdanya sea mas sostenible y mas ecológica.

    ResponElimina