dilluns, 26 d’abril del 2010

Montilla i Bachelot signen el conveni que estableix com s'ha de gestionar l'hospital transfronterer

Nou pas cap a la posada en funcionament de l’hospital transfronterer de Puigcerdà. El president de la Generalitat, José Montilla, i la ministra francesa de Sanitat, Roseline Bachelot han signat aquesta tarda el conveni que estableix com s’haurà de gestionar la infrastructura un cop estigui acabada.

L’acte d’avui ha substituit la col·locació protocolària de la primera pedra de l’hospital, que no es va poder fer fa uns mesos. Montilla i Bachelot han signat els estatuts de l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial “Hospital de la Cerdanya”. Aquesta agrupació és l'òrgan que permet la signatura d'acords entre estats i regions, i en aquest cas ha estat el marc jurídic que ha permès a França i Catalunya tirar endavant l'hospital transfronterer. Aquesta infraestructura, pionera a Europa, donarà servei a 30.000 ciutadans de Cerdanya i el Capcir i segons Montilla “donarà sol·lució als problemes de cobertura actuals i respondrà a la pressió turística que viu la comarca en certes èpoques de l’any”.

A l’acte també hi era la ministra espanyola de sanitat, Trinidad Jiménez, que ha anunciat que el de Cerdanya serà el primer hospital transfronterer, però no l’únic. Ha assegurat que s’està treballant per crear una xarxa sanitària transfronterera més àmplia entre els estats espanyol i francès.

Mentrestant, l’alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, ha aprofitat l’acte per reivindicar que la presa de decisions i la gestió del dia a dia de l’hospital es deixi en mans del territori, i que els alcaldes de la comarca hi tinguin un pes important.

A la imatge, la consellera Geli, la ministra Jiménez, el president Montilla i la ministra Bachelot (foto: Emili Giménez-Premsa Puigcerdà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada