divendres, 20 d’agost del 2010

Cerdanya ja disposa d'un Servei Integral d'Atenció a les Dones

Cerdanya ja disposa d’un SIAD, un Servei Integral d’Atenció a les Dones. El Consell Comarcal i l'Institut Català de les Dones han signat avui un conveni per posar en marxa aquest recurs de suport i atenció a les dones. Cerdanya era l’única comarca de Catalunya que encara no disposava del SIAD.

El SIAD ha de servir doncs per donar una resposta integral als problemes i a les possibles discriminacions que puguin patir les dones de la comarca en tots els àmbits. Ofereix informació, orientació i assessorament en diversos àmbits, des del laboral fins al familiar. Així doncs, entre altres coses, permetrà detectar casos de violència de gènere i oferirà a les víctimes ajuda tant psicològica com legal.

La posada en marxa d’aquest SIAD a Cerdanya suposa una inversió de més de 9.000 euros. El Servei compta amb atenció jurídica i psicològica i estarà gestionat per una coordinadora. Tot plegat, s’oferirà des d’un despatx ubicat al carrer Alfons Primer de Puigcerdà. L'Institut Català de les Dones dóna així per acabat el desplegament del Servei a tot Catalunya, tal com estava previst a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

El Servei Integral d'Atenció a les Dones ofereix informació, orientació i assessorament en diversos àmbits, des del laboral fins al familiar. Així doncs, entre altres coses, permetrà detectar casos de violència de gènere i oferirà a les víctimes ajuda tant psicològica com legal.

A la imatge, un moment de la signatura del conveni, al Consell Comarcal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada