dimarts, 3 d’agost del 2010

L'oposició d'Isòvol aprova una moció de censura i desbanca Maurell de l'alcaldia

Els partits de l’oposició d’Isòvol, Esquerra Republicana i el regidor independent que es va presentar sota les sigles de Convergència i Unió, han aprovat una moció de censura contra l’equip de govern. Això ha desbancat el PSC i ha apartat Esteve Maurell de l’alcaldia.

Des d’aquest dimarts al migdia, el nou alcalde del municipi cerdà és Agustí Carcassona, d’Esquerra Republicana, després que la moció de censura ha prosperat per 4 vots a favor i 3 en contra. Els promotors de la moció han justificat la seva decisió per la situació econòmica del municipi, que han qualificat d’insostenible i poc transparent. Des de l’equip de govern deposat, però, hi veuen altres intencions, tot i que han preferit no fer declaracions encara.

Feia uns mesos que el PSC governava en minoria l’ajuntament d’Isòvol, després que el regidor de Convergència que els va donar suport en un principi, va abandonar l’equip de govern. Esteve Maurell, però, continua sent president del Consell Comarcal, i ha assegurat que aquest afer no interferirà en la seva tasca com a màxim responsable de l’ens comarcal.

En aquest sentit, l'executiva comarcal de Convergència ha emès un comunicat de premsa on assegura que "tant la direcció de Convergència com l’executiva comarcal del partit a la Cerdanya volen expressar que no comparteixen aquesta moció de censura impulsada per ERC i que s’hi han posicionat en contra, i per això se’n desmarquen i no hi donen suport".

Així mateix, asseguren que "tant la direcció de Convergència com l’executiva comarcal del partit no van tenir coneixement previ de la presentació de la moció, i consideren que aquesta cal llegir-la en clau de desavinences que se circumscriuen a l’àmbit estrictament local". D'aquesta manera, des de Convergència han volgut ressaltar que l'acord de govern que mantenen al Consell Comarcal amb els socialistes no s'ha de veure afectat per aquest afer.

A la imatge, Esteve Maurell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada