dilluns, 23 d’agost del 2010

Una veïna de Puigcerdà engega una campanya per demanar ajuda contra un desnonament

Una veïna de Puigcerdà, Rosa Seoane, ha engegat una campanya al Facebook i als mitjans de comunicació per demanar ajuda davant el possible desnonament del pis on viu. Es tracta del mateix habitatge on va morir la seva filla fa dos anys i mig per culpa d’una fuita de gas, i on ella va patir un infart per la mateixa causa.

Els propietaris del pis han iniciat el procés de desnonament perquè Seoane no paga el lloguer des del març de l’any passat. La llogatera argumenta que no pot pagar per culpa de les despeses que li ha ocasionat l’accident de fa dos anys i mig. Seoane explica que ha perdut la feina a causa de les seqüeles que li van quedar arran de la intoxicació de gas, que cobra una pensió de 700 euros, i que gairebé la meitat l’ha d’invertir en pagar el crèdit que va demanar per costejar el funeral de la seva filla. En aquest sentit, lamenta que el judici per determinar les causes de la fuita de gas vagi tant lent -i més de dos anys després encara no s'hagi resolt- i en canvi el del desnonament s’hagi resolt en un mes.

L’ordre de desnonament és per al dia 15 de setembre, dia en que Rosa Seoane haurà d’abandonar el pis si no arriba a un acord amb els propietaris. Com a alternativa, s’ha dirigit a l’ajuntament per demanar ajuda, però la resposta que li han donat no l’ha convençut. Des del consistori han assegurat que estan treballant per trobar-li un pis que ella pugui pagar, ja sigui de cessió o de protecció oficial. De moment, de cessió no n'hi ha cap, però la regidora d'Habitatge, Lourdes Porta, ha destacat que el seu cas és prioritari i tant bon punt en trobin un, li oferiran. D'altra banda, Porta ha assegurat que li han ofert un pis de protecció oficial a la Colònia Salvadó. Tot i això, Rosa Seoane ha declinat instal•lar-s'hi, ja que argumenta que es troba allunyat del centre urbà de la Vila i que no disposa de vehicle per desplaçar-s’hi.

Mentrestant, Seoane ha convocat una manifestació pel proper divendres 27 d’agost, per demanar que s’aturi el procés de desnonament. La marxa començarà a les vuit del vespre davant de l'ajuntament i acabarà a la plaça de Santa Maria.

A la imatge, Rosa Seoane amb la seva filla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada