dijous, 29 d’abril del 2010

Alcaldes i consells comarcals de Cerdanya, Osona i el Ripollès demanen millores en la línia Barcelona-Puigcerdà

Els alcaldes i presidents dels consells comarcals d’Osona, el Ripollès i Cerdanya han demanat millores a la línia de tren Barcelona-Puigcerdà. S’han reunit avui a la Vila, i han acordat crear una comissió, amb l'assessorament de la Universitat de Vic, que prepararà un estudi de les millores que necessita la línia ferroviària que uneix Barcelona i Puigcerdà i que servirà d'interlocutor amb el Departament d'Obres Públiques.

De moment, han deixat clar que volen vies desdoblades entre Barcelona i Ripoll, la millora de les estacions de Manlleu i Urtx-Alp, i l’arribada de combois més còmodes i adaptats a persones amb minusvalia. També volen reunir-se amb el conseller Nadal, tal com ha explicat Joan Planella, alcalde de Puigcerdà, "perquè especifiqui en què consistiran els trens semidirectes que ha anunciat, què vol dir semidirecte, en quant temps reduïran el trajecte o quins tipus de combois enviaran".

Planella ha afegit que la millora de la línia és de vital importància per al desenvolupament econòmic de la zona i que els veïns d'aquestes poblacions tenen els mateixos drets que els de l'àrea metropolitana de Barcelona a l'hora d'accedir al transport públic.

Els alcaldes també han deixat clar que les millores en la línia també s’han de notar a la Garrotxa, i demanen que es faci com més aviat millor l’intercanviador de Torelló per millorar la connexió entre Olot i Barcelona. Per la seva banda, l'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, ha afegit que, la comissió que han creat també té l'objectiu de recordar i vetllar per la internacionalitat d'aquesta línia, i mirar d'implicar tant les autoritats catalanes com franceses perquè no la deixin morir.

A la imatge, l'alcaldessa de Ripoll, la gerent de la UVic, l'alcalde de Puigcerdà i l'alcalde de Torelló, en roda de premsa, després de la reunió

1 comentari:

  1. Bo serà saber la resposta a què es refereixen amb semidirectes. De moment malgrat totes les millores, el temps de trajecte és el mateix.

    ResponElimina