dilluns, 21 de juny del 2010

Cerdanya aconsegueix una participació mitjana del 28% en els referèndums d'ahir

Els quatre municipis de Cerdanya que ahir celebraven el referèndum per la independència de Catalunya van aconseguir una participació mitjana del 28%. Com era d'esperar, en tots ells hi va guanyar el "sí" per àmplia majoria.

A Bellver, la participació va arribar al 20,5% (401 votants), i el "sí" va obtenir el 93% dels vots, mentre que el "no" en va aconseguir el 3,46%. A Bellver, coincidint amb les votacions, es va celebrar un dinar popular a base d'arròs de muntanya, i el seu alcalde, Xavier Porta, ha assegurat que "va ser una jornada molt maca i festiva on no hi va haver cap mena de problema".

A Guils, mentrestant, la participació va ser del 24,4%, i el "sí" va guanyar amb el 87,25%, mentre que el "no" va aconseguir el 5,88% dels vots totals. A Lles, la participació es va situar en el 37,6% (la mes alta dels municipis cerdans que feien la consulta ahir), i el "sí" va obtenir un 97,8% de vots, mentre que ningú va votar pel "no". Finalment, a Urús la participació va arribar al 29,72% i el "sí" va obtenir un 90,91% de vots i el "no" un 3,64%.

Des de la coordinadora "Cerdanya Decideix" han puntualitzat que "s’ha de tenir present que com en els altres municipis de la comarca que ja han realitzat les consultes, la participació es veu afectada per la quantitat important de persones empadronades que tenien dret a vot però que no resideixen permanentment a la comarca".

Amb les consultes d'ahir ja són 1194 els cerdans que han votat a favor o en contra de la independència de Catalunya. Els següents en fer-ho seran els puigcerdanesos, que podran donar la seva opinió el proper 18 de juliol.

A la imatge, un veí del municipi de Lles votant. (foto: Cerdanya Decideix)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada