dimecres, 15 de desembre del 2010

Es constitueixen els nous òrgans de gestió de l'hospital transfronterer

Aquest dimecres al matí s’ha constituït el Consell d’Administració de l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial de l'Hospital Transfronterer de Cerdanya. Es tracta del màxim òrgan de govern de l’hospital transfronterer i substitueix la fundació creada l’any 2006, que fins ara ha estat l’encarregada de coordinar-ne la posada en marxa.

El nou òrgan farà el seguiment del final de les obres, s’encarregarà de la posada en funcionament del nou hospital i desenvoluparà el projecte de salut territorial de Cerdanya. A més, aquesta Agrupació servirà de marc per a les relacions entre l’Estat francès, el govern de la Generalitat i les administracions locals. El Consell Administratiu està format per 14 membres, 8 de l’estat espanyol i 6 de l’estat francès.

Un dels temes que havia aixecat més polèmica a la comarca havia estat la representació del territori en el màxim òrgan de govern de l’hospital. Finalment, la Generalitat ha cedit dues places, una a l’alcalde de Puigcerdà i una altra al president del Consell Comarcal. Tot i això, l’alcalde de la Vila, Joan Planella, no ha assistit a l’acte d’avui. D’altra banda, la consellera de Salut en funcions, Marina Geli ha assegurat que la presència de l’alcalde de Puigcerdà i del president del Consell Comarcal al Consell Administratiu ha estat fruit de la voluntat del govern de la Generalitat. En aquest sentit, confia que el govern entrant no ho modifiqui.

D’altra banda, aquest matí també s’ha creat una comissió executiva, formada per 5 persones, tres de la part espanyola i dues de la part francesa; així com un consell consultiu, integrat per polítics de l’Alta i la Baixa Cerdanya -els alcaldes d'Alp, Bellver, Bolvir, Llívia i la Guingueta d'Ix, el president de la Comunitat de Comunes Pirineus-Cerdanya, i la consellera regional i actual alcaldessa de Porta, Susanne Delieux- i membres de la societat civil.

Pel que fa a la presidència i la vicepresidència de l’Agrupació, aquesta s’anirà alternant i l’ocuparan dos anys la Generalitat i dos anys el Govern francès. La Generalitat ocuparà la presidència els primers anys i el govern francès, la vicepresidència, i després es canviaran. D’altra banda, Geli ha destacat que l’hospital, juntament amb la Universitat de Girona i la de Perpinyà, faran de l’hospital un projecte docent especialitzat en medicina de muntanya. Està previst que l’hospital transfronterer s’inauguri la primavera del 2012.

A la imatge, un moment de la presentació d'aquest dimecres al matí al Consell Comarcal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada