dilluns, 13 de desembre del 2010

L'ajuntament de Puigcerdà ultima un acord amb Saba per reduïr el preu de la zona blava al 50%

L’ajuntament de Puigcerdà està a punt de tancar un acord amb Saba per la reducció del preu de la zona blava. Si tot avança segons el previst, el preu d’aquest tipus d’aparcament es reduiria fins a un 50% durant els anomenats dies vall, és a dir de dilluns a divendres. Això permetria passar de pagar 1,60 euros l’hora a vuitanta cèntims. Els caps de setmana, que és quan hi ha més afluència de vehicles a la Vila, el preu es mantindria igual. L'alcalde de la Vila, Joan Planella, ha assegurat que d'aquesta manera podran satisfer les demandes d'aquells veïns de Puigcerdà i la comarca que volen fer ús de la zona blava entre setmana, però que es queixen dels preus massa elevats.

Saba estaria disposada a fer aquesta reducció de preu a canvi d’ampliar els anys de concessió de la zona blava. D’aquesta manera, si l'empresa s’assegura que podrà continuar oferint aquest servei més anys del previst, podrà compensar els diners que deixarà d’ingressar amb aquesta reducció del 50% del preu del ticket entre setmana. Planella ha destacat que aquest principi d’acord és fruit de mesos de negociació, i confia que es pugui tancar en breu. D’altra banda, Saba ha renunciat definitivament a fer-se càrrec de l’aparcament del Convent, ja que creu que no seria rentable.

Aquesta negativa de Saba, doncs, descarta pràcticament la possibilitat de fer-hi un aparcament en alçada. En un principi, s’havia plantejat la possibilitat de construir dues plantes de pàrquing al voltant del nou ascensor que comunica l’aparcament amb el Museu Cerdà. Tot i això, si Saba no se’n vol fer càrreg, és força complicat que s’acabi duent a terme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada