dijous, 2 de desembre del 2010

Puigcerdà acull unes jornades per rememorar la presecussió dels Testimonis de Jehovà durant el nazisme

Puigcerdà acull des d’aquest dimecres i fins el proper 8 de desembre les jornades titulades “Ferms davant l’atac nazi”. Estan organitzades pel Centre Europeu d’Antics Deportats i Internats, Testimonis de Jehovà, i pretén donar a conèixer la persecució que va patir aquest col•lectiu per tal que no s'oblidi. Aquest dimecres se’n va fer la presentació al Museu Cerdà de Puigcerdà davant una gran quantitat de gent.

El règim nazi va deportar 10.000 Testimonis de Jehovà per les seves creences antibel•licistes, i per la seva oposició a venerar el líder nazi. D’aquests 10.000 deportats, 2.500 van morir. Tot i això, aquest ha estat històricament un dels col•lectius més oblidats.

En la presentació d’aquest dimecres al vespre es va poder veure fragments d’un documental que recull la persecució dels Testimonis de Jehovà. El reportatge sencer es podrà veure cada tarda a dos quarts de vuit al Museu Cerdà, fins el dimecres de la setmana que ve. A banda, la presentació va comptar amb la presència d’un antic deportat de 93 anys, que va explicar la seva experiència als assistents. Tot plegat va concloure amb la inauguració d’una exposició al voltant d’alguns dels Testimonis de Jehovà que van ser víctimes de l’holocaust nazi. Aquesta mostra es podrà veure al Museu Cerdà fins el proper 8 de gener.

A la imatge, un moment de l'acte (foto: Emili Giménez)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada