dilluns, 19 de novembre del 2012

Cap de setmana de campanya a Cerdanya


Aquest cap de setmana s’han concentrat la gran majoria d’actes de la campanya electoral a Cerdanya. Solidaritat Catalana per la Independència va donar el tret de sortida a la marató de mítings i actes, divendres al vespre. El cap de llista de la formació a Girona, Toni Strubell, va oferir un míting a la sala del cor del Museu Cerdà. L’acte també va comptar amb la presència del número 3 de la llista per Girona, Andreu Garriga, i de l’únic regidor de la formació a Cerdanya, Josep Ribot.

El PSC, mentrestant, va celebrar el principal acte de campanya aquest diumenge al matí a Puigcerdà. Aprofitant la celebració del mercat setmanal i la gran quantitat de gent que s’hi concentra, la número 2 de la llista del PSC a Girona, Marina Geli, va passejar pels carrers més cèntrics de la Vila, acompanyada dels representants del partit tant a Puigcerdà com a Cerdanya. Geli ha defensat el dret a decidir dels catalans, però va rebutjat qualsevol opció que impliqui deixar Catalunya fora de la Unió Europea.

Convergència i Unió, per la seva banda, va dur a terme aquest diumenge a la tarda el tercer míting de la campanya a Cerdanya, en aquest cas a Bellver. La federació nacionalista és qui més actes de campanya està realitzant a la comarca. Va començar dijous passat a Llívia, va seguir divendres a Martinet i aquest diumenge va ser el torn de Bellver. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Puigcerdà i diputat a la Diputació de Girona, Albert Piñeira, els representants de Cerdanya a les llistes de Convergència i Unió, tant de Lleida com de Girona, Toni Rabassa i Ramon Moliner, així com el diputat al Congrés espanyol, Pere Macíes. Durant el míting, celebrat a la sala ce convencions del Centre Cívic de les Escoles Velles, els ponents van explicar què ha portat a la federació a apostar obertament per la construcció d’un estat propi. Convergència encara farà actes electorals a Alp i Ger i tancarà la campanya dijous al vespre amb el míting central de campanya a la comarca, amb els caps de llista de Girona i Lleida, Santi Vila i Albert Batalla, respectivament.

Finalment, Esquerra Republicana és qui més actes de campanya ha fet aquest cap de setmana. Dissabte al migdia en va fer un a Llívia, i diumenge al vespre en va fer un altre a Alp. Aquest darrer va comptar amb la presència del candidat de Cerdanya a la llista d’Esquerra a Girona, Isidre Ribera, i la diputada al Congrés espanyol i exalcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà. Esquerra tancarà la campanya a Cerdanya aquest proper dimecres al vespre amb una xerrada-col·loqui al bar Class de Puigcerdà. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada