dilluns, 26 de novembre del 2012

Convergència i Unió es manté forta a Cerdanya i Esquerra Republicana duplica els vots


La forta caiguda patida per Convergència i Unió al conjunt de Catalunya no s’ha notat gaire a Cerdanya, on la federació nacionalista ha mantingut sense gaires problemes la seva hegemonia. Així doncs, s’ha imposat als 17 municipis de la Baixa Cerdanya amb una mitjana del 51% dels vots, una xifra lleugermanet inferior a la de fa dos anys, quan la federació va superar el 54% dels suports. 

Pel que fa a Esquerra Republicana, pràcticmanet ha doblat els resultats de fa dos anys i ha superat el 15% dels vots. El Partit Popular, mentrestant, s’ha situat com a tercera força política a la comarca amb el 10,36% dels vots. El quart és el PSC, que perd més de dos punts i se situa prop del 6% dels vots. Iniciativa arriba gairebé al 4,4% dels suport, Ciutadans supera el 3% i les CUP superen el 2,4% de vots.

A Puigcerdà destaca el gran increment del Partit Popular, que pràcticament ha doblat els vots de fa dos anys i s’ha situat com a segona força darrera de Convergència i Unió, amb 519 vots. Tot i això, la federació nacionalista segueix liderant els resultats a la Vila, amb 1.693 vots. Tots els resultats, municipi a municipi, es poden consultar al web: www.parlament2012.cat.

A la imatge, una urna del col·legi Alfons I. Foto: Emili Giménez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada