dimecres, 14 de novembre del 2012

Poc seguiment de la vaga general a Cerdanya


La vaga general s’ha fet notar poc a Cerdanya. L’aspecte dels carrers dels pobles i viles de la comarca ha estat el mateix que el de qualsevol altre dia, amb comerços, bars i restaurants oberts. Igualment, a les zones industrials de Puigcerdà la gran majoria de naus han funcionat amb normalitat i el moviment de vehicles ha estat similar al de qualsevol dia laborable. 

Pel que fa als treballadors de l’ajuntament de Puigcerdà, han estat molts pocs els que l’han secundada. L’únic col·lectiu que l’ha seguida de forma massiva han estat els treballadors de la brigada. Al Consell Comarcal, mentrestant, cap treballador ha seguit la vaga.

Pel que fa a l'ensenyament, a l’Institut de Secundària Pere Borrell de Puigcerdà la vaga ha estat secundada per un 60% dels estudiants, i per 17 dels 70 professors. A l'escola Alfons I de Puigcerdà, només han fet vaga 2 dels 36 professors, mentre que a l'escola de Bellver no han anat a treballar 8 dels 16 docents. En algunes escoles rurals, com ara la de Montellà, la vaga ha estat general i s'han establert uns serveis mínims.  

On sí que s’ha notat ha estat als transport públics, especialment al tren. Així doncs, aquest dimecres, en comptes de circular 7 trens per sentit entre Cerdanya i Barcelona, només ho han fet 3 de pujada i 2 de baixada.

Concentració davant de l'hospital
Aprofitant la convocatòria de la vaga general, els treballadors de l’Hospital de Puigcerdà han dut a terme aquest dimecres al migdia una concentració davant del centre. Cap dels professionals ha fet vaga, però han fet una aturada de 5 minuts per protestar contra les retallades que afecten el sector sanitari. No han volgut fer vaga, per no afectar encara més els usuaris de la comarca.

A la imatge, un moment de la concentració davant de l'hospital

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada