dimarts, 27 de novembre del 2012

Un grup de pares de Cerdanya recull signatures per evitar la retallada dels serveis psicològics infantils


Un grup de pares de Cerdanya ha iniciat una recollida de signatures i ha enviat una carta al conseller de Salut de la Generalitat per evitar que la comarca perdi part del servei de psicologia infantil. Fins ara, el Consell Comarcal complementava el servei que oferia la Seguretat Social, i pagava una part del sou del professional que atenia els nens de la comarca que requerien ajuda psicològica. Ara, per manca de diners, ha hagut de suprimir la seva aportació i el professional ha hagut de reduir la seva jornada laboral un 44%. Així doncs, alguns nens han passat de rebre consulta un cop cada setmana o cada quinze dies, a fer-ho un cop cada mes i mig. 

És per això que els pares han demanat al Departament de Salut que supleixi aquests diners que fins ara aportava el Consell, per tal de recuperar al 100% el servei de psicologia infantil. Els afectats són conscients que el Consell Comarcal complementava aquest servei sense estar-hi obligat i és per això que han mostrat el seu agraïment. Des del Consell, destaquen que han intentat que la Fundació Altaia, que és qui paga l’altra part del professional a través d’un conveni amb la Generalitat, assumís el cost total del treballador. La Fundació, però, ho va rebutjar, considerant que tot i la retallada, el servei es podia prestar igualment.  

Es calcula que aquest servei l’utilitzen una trentena de nens a tota la comarca. De moment, els pares seguiran recollint signatures, tan a la porta de les escoles com en altres punts, com ara l’hospital de Puigcerdà. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada