dimarts, 6 de novembre del 2012

Nova jornada per commemorar el Tractat dels Pirineus a Puigcerdà


Puigcerdà acollirà aquest proper diumenge una nova edició del Memorial Salvador Torrent Masip, que un any més servirà per commemorar el Tractat dels Pirineus. Aquest dilluns a la tarda s’han donat a conèixer en roda de premsa les activitats que es duran a terme en aquesta ocasió. Tot plegat començarà al matí, amb l'ofrena floral al monòlit de la plaça del Sol que recorda el Tractat dels Pirineus. A la tarda es durà a terme una xerrada sobre la frontera, a càrrec del professor d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona, Jordi Buyreu, i posteriorment es projectarà un documental sobre el Tractat dels Pirineus. 

Es tracta del primer cop que les conferències es faran al Centre d’Acollida Turística, que de fet està dedicat al Tractat dels Pirineus. A més, en aquesta edició es vol que les dues institucions supramunicipals de la comarca, el Consell Comarcal i la Comunitat de Comunes, hi tinguin un major protagonisme.

El Tractat dels Pirineus és el fet que més ha marcat la història recent de la comarca ja que la va dividir entre els Estats espanyol i francès. Per tal que aquesta efemèride no caigui en l'oblit, ja fa prop de 20 anys que l'Institut d'Estudis Ceretans, Amics de Cerdanya i la Universitat Catalana d’Estiu organitzen aquesta jornada.

A la imatge, un moment de la presentació de la jornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada