dimecres, 17 de juliol del 2013

Llívia lamenta la supressió de la Festcat ja que assegura que donava molta vida al poble

L'ajuntament de Llívia ha lamentat la decisió de la Generalitat de suspendre l'Escola d'estiu de la festa i la cultura populars, la Festcat. Ja feia força anys que cada principi de juliol, l'escola de Llívia es convertia en la seu dels cursos i tallers relacionats amb les festes i jocs tradicionals, i la cultura popular en general. L'any passat, però, el nombre d'inscripcions ja va ser molt baix i la Generalitat ja es va plantejar si la iniciativa podria tenir continuitat.

Finalment, el Departament de Cultura ha optat per anul·lar Llívia com a seu d'aquests cursos, i centra-los en altres poblacions catalanes on ja es feien anteriorment i on el nombre d'inscrits encara es manté. Des de l'ajuntament lamenten que això ha fet que el poble perdi vida els primers dies de juliol, ja que, tal com explica l'alcaldessa, Sílvia Orriols, "eren uns dies en que hi havia força alumnes que s'allotjaven als hotels del poble i feien despesa als bars, restaurants i comerços. Està clar que serà una pèrdua important".

Tot i això, des de l'ajuntament estan negociant amb el Departament de Cultura de la Generalitat per tal d'implementar en un futur algun altre tipus de formació al municipi. De cara a la tardor, s'intentaria fer algun curs monogràfic de cap de setmana dedicat a l'antiga farmàcia de Llívia, que abordaria qüestions com les herbes remeieres o l'elaboració de licors naturals. 

A la imatge, una actuació musical a la Festcat (foto: lacocota.wordpress.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada