dijous, 11 de juliol del 2013

Santa Llocaia repassa la vida a l'Alta Cerdanya entre els anys 1900 i 1950

La sala polivalent de Santa Llocaia acull aquests dies una exposició fotogràfica, on s'hi recull la petita història de l'Alta Cerdanya entre els anys 1900 i 1950. Les fotografies, recopilades per les diferents cases del poble i de la comarca durant anys per Alain Cava, mostren aspectes de la vida i del dia a dia a l'Alta Cerdanya. La vida a pagès, l'esquí a Font Romeu o el pas de les diligències pel coll de Pimorent son algunes de les coses que es poden veure en aquestes instantànies. 

Cava remarca especialment els lligams que hi havia entre els cerdans a una i altra banda de la frontera. Santa Llocaia és fronterer amb Llívia i això es notava força tant en qüestió de parentiu i coneixences, com en qüestió de conflictes territorials. Així doncs, l'exposició també fa un repàs a les principals polèmiques que ha mantingut l'enclavament amb els seus veïns, bàsicament per problemes amb l'aigua. 

La mostra es podrà veure fins aquest proper diumenge, de cinc a set de la tarda. Tot i això, fora d'aquests horaris, tothom que hi estigui interessat pot demanar la clau a l'ajuntament i accedir a la sala polivalent per veure-la. 

A la imatge, l'exposició aquest passat dimarts. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada