dimecres, 24 de juliol de 2013

Acomiaden tots els treballadors de l'estació de Puigmal, que podria tancar definitivament

L'estació d'esquí del Puigmal, a l'Alta Cerdanya, podria tancar definitivament. La situació financera del complex hivernal és molt complicada, ja que la societat pública que el gestionava fins ara arrossega un deute de 9,2 milions. Segons sembla, l'economia de l'estació va començar a trontollar l'any 2006 i el fet que des d'aleshores s'hagin encadenat diferents temporades dolentes en quant a neu, ha estat molt perjudicial. 

L'estació l'ha gestionat des de l'any 1990 una societat cooperativa formada per sis ajuntaments de l'Alta Cerdanya. Ara, veient la situació econòmica extrema, els ajuntaments han decidit dissoldre la societat que gestionava l'estació. Tot i això, seran els consistoris els que hauran d'assumir aquest deute. Un 60% l'assumirà Er, ja que és el municipi on està ubicada l'estació; i el 40% restant el pagaran entre els altres 5 municipis. Això, però, afectarà força negativament les finances municipals, ja que per exemple un ajuntament com el d'Estavar haurà de pagar 850.000 euros.

Per tot plegat, els sis treballadors fixos de l'estació ja han estat acomiadats i tot indica que Puigmal haurà de tancar definitivament. L'ajuntament d'Er vol mirar de reobrir-la, i la Comunitat de Comunes de l'Alta Cerdanya ha encarregat una auditoria per analitzar si seria viable reobrir-la, però reestructurant-ne la gestió. Tot plegat, però, sembla molt complicat ara mateix, i tot sembla indicar que la temporada que ve Puigmal no obrirà portes.

A la imatge, la base de l'estació de Puigmal aquest dimecres al matí. 

2 comentaris:

 1. Una de les estacions amb mes potencial que se l'han carregat per manca de visió....
  L'any passat va fer una nevada molt bona a començament de temporada, i va marxar tota perque no la van començar a trepitjar a temps i el vent se la va enduur..
  Jo vaig deixar de comprar el forfait de neiges catalanes a ERR perque estava fart de anar a recollirlo i que no hi fos...
  Faltaven dos dies per obrir i cap acutalització a la WEB, i al facebook, encara está a dia d'avui per contestar...
  No son manca de recursos... (que també, potser) es que ja fa anys que "habien plegat"...
  Un domini esquiable molt bo, i el que está mes a prop de Barcelona dins les "neiges catalanes".... quina pena

  ResponElimina
 2. ...traigo
  ecos
  de
  la
  tarde
  callada
  en
  la
  mano
  y
  una
  vela
  de
  mi
  corazón
  para
  invitarte
  y
  darte
  este
  alma
  que
  viene
  para
  compartir
  contigo
  tu
  bello
  blog
  con
  un
  ramillete
  de
  oro
  y
  claveles
  dentro...


  desde mis
  HORAS ROTAS
  Y AULA DE PAZ


  COMPARTIENDO ILUSION


  CON saludos de la luna al
  reflejarse en el mar de la
  poesía...
  ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE ZOMBIS,EXCALIBUR MASTER AND COMMANDER, LEYENDAS DE PASIÓN, BAILANDO CON LOBOS, ...

  José
  Ramón...

  ResponElimina