dimecres, 24 de juliol del 2013

Acomiaden tots els treballadors de l'estació de Puigmal, que podria tancar definitivament

L'estació d'esquí del Puigmal, a l'Alta Cerdanya, podria tancar definitivament. La situació financera del complex hivernal és molt complicada, ja que la societat pública que el gestionava fins ara arrossega un deute de 9,2 milions. Segons sembla, l'economia de l'estació va començar a trontollar l'any 2006 i el fet que des d'aleshores s'hagin encadenat diferents temporades dolentes en quant a neu, ha estat molt perjudicial. 

L'estació l'ha gestionat des de l'any 1990 una societat cooperativa formada per sis ajuntaments de l'Alta Cerdanya. Ara, veient la situació econòmica extrema, els ajuntaments han decidit dissoldre la societat que gestionava l'estació. Tot i això, seran els consistoris els que hauran d'assumir aquest deute. Un 60% l'assumirà Er, ja que és el municipi on està ubicada l'estació; i el 40% restant el pagaran entre els altres 5 municipis. Això, però, afectarà força negativament les finances municipals, ja que per exemple un ajuntament com el d'Estavar haurà de pagar 850.000 euros.

Per tot plegat, els sis treballadors fixos de l'estació ja han estat acomiadats i tot indica que Puigmal haurà de tancar definitivament. L'ajuntament d'Er vol mirar de reobrir-la, i la Comunitat de Comunes de l'Alta Cerdanya ha encarregat una auditoria per analitzar si seria viable reobrir-la, però reestructurant-ne la gestió. Tot plegat, però, sembla molt complicat ara mateix, i tot sembla indicar que la temporada que ve Puigmal no obrirà portes.

A la imatge, la base de l'estació de Puigmal aquest dimecres al matí. 

2 comentaris:

  1. Una de les estacions amb mes potencial que se l'han carregat per manca de visió....
    L'any passat va fer una nevada molt bona a començament de temporada, i va marxar tota perque no la van començar a trepitjar a temps i el vent se la va enduur..
    Jo vaig deixar de comprar el forfait de neiges catalanes a ERR perque estava fart de anar a recollirlo i que no hi fos...
    Faltaven dos dies per obrir i cap acutalització a la WEB, i al facebook, encara está a dia d'avui per contestar...
    No son manca de recursos... (que també, potser) es que ja fa anys que "habien plegat"...
    Un domini esquiable molt bo, i el que está mes a prop de Barcelona dins les "neiges catalanes".... quina pena

    ResponElimina
  2. ...traigo
    ecos
    de
    la
    tarde
    callada
    en
    la
    mano
    y
    una
    vela
    de
    mi
    corazón
    para
    invitarte
    y
    darte
    este
    alma
    que
    viene
    para
    compartir
    contigo
    tu
    bello
    blog
    con
    un
    ramillete
    de
    oro
    y
    claveles
    dentro...


    desde mis
    HORAS ROTAS
    Y AULA DE PAZ


    COMPARTIENDO ILUSION


    CON saludos de la luna al
    reflejarse en el mar de la
    poesía...




    ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE ZOMBIS,EXCALIBUR MASTER AND COMMANDER, LEYENDAS DE PASIÓN, BAILANDO CON LOBOS, ...

    José
    Ramón...

    ResponElimina