dilluns, 8 de juliol del 2013

Una trentena d'estudiants de tot Catalunya realitzen una nova excavació al Castellot de Bolvir

Aquest dilluns ha començat una nova campanya d'excavacions al jaciment iberoromà del Castellot de Bolvir, que durarà tres setmanes. Ja és el sisè any que la Universitat Autònoma de Barcelona hi coordina aquestes campanyes, realitzades per una trentena d'estudiants de diferents universitats de Catalunya. El jaciment iberoromà del Castellot és el més important excavat al Pirineu, i es considera també un dels més destacats del conjunt de Catalunya. 

En les excavacions dels anys anteriors s'ha descobert part del poblat i de la muralla exterior, i en aquesta campanya es tenen dos objectius força marcats. El codirector de l'excavació, Jordi Morera, explica que, "per una banda volem treballar en una zona que creiem que podria ser un taller metalúrgic dels segles I o II a.C; i també a la zona de la muralla medieval per saber més bé com era".

Ja fa anys que des de l'ajuntament ofereixen tot el suport logístic i econòmic per tal que cada estiu es puguin tirar endavant aquestes excavacions amb estudiants voluntaris. A banda de la tasca que realitzen al jaciment, l'alcalde, Bartomeu Baqué, assegura que donen vida al poble, ja que hi lloguen pisos i fan despesa als seus establiments. D'altra banda, l'ajuntament vol potenciar el jaciment del Castellot també com a atractiu turístic, i és per això que al costat de les restes hi està construint un centre d'interpretació que estarà acabat el juny qye ve.

A la imatge, el Castellot aquest dilluns al matí. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada