divendres, 22 d’octubre del 2010

El Consell Comarcal de Cerdanya vol replantejar la gestió conjunta de la gossera

El Consell Comarcal de Cerdanya estudiarà l’acord que manté amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell per la gestió conjunta de la gossera de Benabarre. Aquest equipament, ubicat a Bellestar, a l’Alt Urgell, dóna servei a les dues comarques i inicialment va ser finançat pels dos consells comarcals.

Així doncs, dels 320.000 euros que va costar, el 60% va anar a càrrec de l’Alt Urgell i el 40% a càrrec de Cerdanya. Aquest percentatge s’ha respectat a l’hora de pagar les despeses fixes de funcionament que té l’equipament. Tot i això, en l’últim ple comarcal, celebrat dijous a la nit, el consell de Cerdanya ha aprovat estudiar si aquest repartiment és just o no, ja que en un any, Cerdanya tant sòls ha portat 22 gossos al refugi. És per això, que el Consell estudia proposar pagar tant sòls el 30% de les despeses fixes, en comptes del 40% actual.

A aquestes despeses assumides pel Consell, cal afegir-hi els 300 euros que es cobra a cada ajuntament, cada cop que aquest porta un gos abandonat al refugi. Des del Consell han admès, però, que aquest preu per captura és tant elevat per evitar que els ajuntaments facin un ús abusiu de la gossera. El que volen és que els consistoris procurin tenir censats i identificats amb xip tots els gossos del municipi perquè així, quan es perdin, sigui fàcil localitzar l’amo i no calgui recórrer a la gossera.

A la imatge, la gossera (foto: Consell Comarcal Alt Urgell)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada