dimecres, 13 d’octubre del 2010

Puigcerdà estudia la possibilitat de rebaixar la retallada de sous dels funcionaris

L’ajuntament de Puigcerdà estudia la possibilitat de rebaixar la retallada de sous als seus funcionaris. El Reial Decret aprovat fa uns mesos l’ha obligat a retallar la nòmina dels seus treballadors, però el grup de Convergència, a l’oposició, creu que el sou s’ha retallat massa.

Segons els càlculs fets per ells i després d'estudiar punt per punt totes les revisions pressupostàries, creuen que no calia retallar-los tant. De fet, a l’oposició li surten uns 40.000 euros que es podrien repartir entre els treballadors. Piñeira ha argumentat que, "com que el que hem de retallar és massa salarial, l'únic que hem de fer és mirar què ens hem gastat fins avui en matèria de personal, el que gastarem fins a final d'any, aplicar la reducció del 2,86% en còmput anual i repartir el sobrant que ens queda en aquesta partida".

És per això que Piñeira ha demanat a l’alcalde i a la regidora d’Hisenda que s’asseguin a parlar i que estudiïn punt per punt si la seva proposta és factible. Des de l’equip de govern han remarcat que sempre han estat en contra d’aquest Reial Decret. L’alcalde, Joan Planella, ha assegurat que fa dies que l’àrea d’Hisenda treballa per buscar una fórmula que perjudiqui el mínim possible als treballadors.

Es dóna el cas que a Puigcerdà, l’entrada en vigor d’aquest Reial Decret va arribar poc després que s’hagués signat un conveni col•lectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada