dilluns, 25 d’octubre del 2010

Ger ja ho té tot a punt per la XX edició de la Mostra de Cuina Popular amb Naps de Cerdanya

Ger es prepara per acollir aquest diumenge la vintena edició de la Mostra de Cuina Popular amb Naps de Cerdanya. Un any més, aquesta localitat donarà el tret de sortida a la temporada del nap a la comarca. La Mostra està promoguda per l’ajuntament de Ger però, com de costum, les protagonistes seran les mestresses de casa, que any rere any preparen un seguit de plats ben variats, però amb un ingredient en comú, el nap de Cerdanya. Aquesta mostra és una de les activitats més esperades de l’any a Ger, ja que, segons el seu alcalde, Alfons Casamajó, "ens dóna renom a tota la comarca, i a més, aquest any l'afrontem amb la satisfacció que dóna complir vint anys".

Enguany, s’hi han apuntat una vintena de mestresses. A banda, els comensals també podran degustar els plats aportats pels restaurants del poble i de la comarca que col•laboren amb la festa. A la una del migdia es començarà a preparar la tradicional paella d’arròs, que serà el primer plat del dinar, juntament amb un assortit de formatges i embotits. Posteriorment, al voltant de les dues, es presentaran els diferents plats confeccionats per les mestresses de casa, i els que vulguin, podran aixecar-se per tastar-los. Els plats, però, es mantenen en secret fins l’últim moment.

La resta de comensals podran degustar els plats preparats pels restaurants participants. A les quatre de la tarda s’entregaran els obsequis commemoratius, i la Vintena Mostra de Cuina Popular amb Naps de Cerdanya acabarà amb ball. Tradicionalment, la festa compta amb la participació d’alguns consellers de la Generalitat molt lligats a la comarca, com Joaquim Nadal o Jordi Ausàs, però enguany no han pogut confirmar la seva assistència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada