dimecres, 27 d’octubre del 2010

El Consell Comarcal rebat les acusacions de l'ajuntament de Puigcerdà en la qüestió de l'orgànica

El Consell Comarcal de Cerdanya ha emès un comunicat per aclarir un seguit de punts sobre la recollida de la matèria orgànica de Puigcerdà. L’ajuntament de la Vila va ser multat per Medi Ambient, per no començar a fer la recollida selectiva de la matèria orgànica quan li tocava. L’equip de govern sempre ha assegurat que, si no ho ha fet, ha estat perquè van cedir aquestes competències al Consell Comarcal, i aquest no va complir el tracte.

En el comunicat emès pel Consell, l’ens comarcal remarca que Puigcerdà té l’obligació de fer la recollida selectiva de la matèria orgànica des de l’any 1997. També destaca que l’ajuntament de la Vila va implantar aquesta recollida selectiva l’any 2001. Aquell any, assegura, Puigcerdà va recollir 121 tones, i des d’aleshores, aquesta quantitat ha anat disminuint fins les 0 tones. Segons el Consell, totes aquestes dades es poden consultar a la web de l’Agència Catalana de Residus. Finalment, l’any 2010, Puigcerdà ha tornat a implantar la recollida selectiva de la matèria orgànica.

El comunicat també destaca que el Consell Comarcal fa la recollida selectiva del paper, el vidre i els envasos; però que mai ha fet la recollida selectiva de la matèria orgànica. És per això, conclou, que no n’és el responsable, tal com assegura l’ajuntament de Puigcerdà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada