dimecres, 20 d’octubre del 2010

Geli visita l'hospital transfronterer i confirma que les urgències no estaran a punt pels mundials d'snowboard

La consellera de Salut, Marina Geli, ha descartat definitivament que el servei d’urgències de l’hospital transfronterer de Puigcerdà pugui estar apunt pels campionats del món d’snowboard que se celebraran a La Molina el proper mes de gener. Geli ha fet aquestes declaracions durant una visita d’obres a l’hospital, en què ha pogut constatar l’avançat estat de l’equipament. Geli ha assegurat que les obres acabaran a finals del 2011 i l’equipament s’inaugurarà la primavera del 2012. Les urgències, doncs, hauran d’esperar a aquella data, i per tant l’hospital de referència durant els mundials serà l’actual centre de Puigcerdà. Geli ha explicat que "no tindria cap sentit obrir el servei d'urgències si no estan apunt els quiròfans o el servei de radiologia".

D’altra banda, Geli també s’ha referit al malestar expressat per l’alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, que fa uns dies va assegurar que Salut havia menystingut reiteradament l’ajuntament de la Vila, en tot el procés de construcció de l’hospital. Planella assegurava que la gota que havia fet vessar el got havia estat l’arbitrarietat amb què es concedien visites d’obra i les dificultats que tenia l’ajuntament de Puigcerdà per poder-ne fer. Geli ha insistit que mai s’ha volgut marginar cap ajuntament, sinó tot el contrari, "ja que aquest és un projecte on tots els alcaldes s'hi han implicat molt". Tot i això, ha demanat disculpes si algú s'ha sentit ofès.

Planella, per cert, no ha assistit a la visita d’obres, ja que, segons han explicat des de l’ajuntament de Puigcerdà, es trobava a Girona per feina. Així doncs, el representant de l’ajuntament de la Vila ha estat Ramon Serra, regidor de Governació. D’altra banda, Geli també s’ha referit al debat sobre si cal mantenir el Centre d’Atenció Primària al centre de Puigcerdà o bé traslladar-lo també al nou hospital, com s’havia previst inicialment. L’oposició a l’ajuntament de Puigcerdà, així com molts veïns havien expressat la voluntat que el CAP es mantingués al centre, i sembla que finalment podria ser així.

Geli també ha explicat que ja ha quedat definit com es finançarà l’hospital. Dels 40 milions totals, 18 seran pagats per la Unió Europea a través d’un Fons FEDER, mentre que 14 aniran a càrrec de la Generalitat i 9 a càrrec del govern francès. El nou hospital contarà amb 19.000 metres quadrats amb una capacitat de 71 llits, dels quals 56 seran d'hospitalització convencional, 10 d'hospitalització de dia i cirurgia major ambulatòria i 5 d'observació. A més hi haurà quatre quiròfans, dotze boxs a urgències i una amplia sala d'atenció per parts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada